Potrzebujemy :
Składniki :
1,5 kg karczku
2 cebule
Czosnek, przyprawa do mięs (ulubiona) , sól, pieprz
Sos:
3 szklanki wody
3 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka soli
1,5 łyżeczki pieprzu Cayenne
5 ząbków czosnku
Duży koncentrat
Przecier pomidorowy
Zioła prowansalskie
Mięso pokroić w plastry ok. 1 cm, przyprawić solą, pieprzem,
przyprawą do mięsa i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zostawić na kilka
godzin w lodówce.
Obsmażyć na patelni z obu stron. Przełożyć do sporego
garnka. Poukładać na mięso pokrojoną w plastry cebulę.
Składniki na sos połączyć i zagotować. Mięso podlać sosem i
dusić pod przykryciem ponad godzinę .
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz